Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Καλημέρα!
Σαββατ, 09/06/2012



Δεν σταματώ να πολεμώ ΠΟΤΕ!

   

Αρχόντισσα στην Πολωνία η Εθνική ομάδα έραψε το στόμα όσων ...αλλόθρησκων αποπειράθηκαν να την χλευάσουν πριν από την έναρξη του Euro. Οι παίκτες του Σάντος είναι πολεμιστές και το απέδειξαν όταν άδικα έχασαν από το γήπεδο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με κόκκινη κάρτα. Ότι και να έκανε ο Ισπανός Καρβάγιο στο πρώτο ημίχρονο του οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Αποτέλεσε τον άνθρωπο που έβγαλε τη σακούλα με τον ξεχασμένο τσαμπουκά των διεθνών (στο πρώτο ημίχρονο) και τον μοίρασε στους μαχητές του Σάντος για να φτάσουν σε μία μαγικη και συνάμα μάγκικη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Όχι κύριε Λεβαντόφσκι, όχι κύριε (;) Καρβάγιο. Μπορεί να μην έχουμε ευρώ στην τσέπη μας αλλά ..."δεν σταματώ να τραγουδώ και να πολεμώ ποτέ". Σας το είπε ο Σαλπιγγίδης σας το είπε και ο Καραγκούνης που λίγο έλειψε να επαναλάβει την προ 8 ετών ...κηδεία και σε Πολωνικό έδαφος. Μας κάνει το 1-1. Δεν το ...λατρεύουμε αλλά μας κάνει. Είμαστε ζωντανοί και προχωράμε. Βαθμός ψυχής. Ποτέ άλλοτε η ισοπαλία δεν είχε τόσο ίδια χρώματα με τη νίκη και αυτό είναι έργο της Ελληνικής ψυχής!  Σας ευχαριστούμε ακόμα και για τα αντιφατικά συναισθήματα. Αυτό άλλωστε δεν είναι το ποδόσφαιρο; Αυτός δεν είναι ο αθλητισμός;

Με 4-3-3 παρέταξε ο Σάντος την Εθνική ομάδα. Οι Πολωνοί άρχισαν δυνατά την αναμέτρηση και έβγαλαν τις πρώτες φάσεις, την ώρα που οι Έλληνες διεθνείς έψαχναν τρόπο να κρατήσουν μπάλα και να ελέγξουν τον ρυθμό. Τα κατάφεραν σε μεμονομένες περιπτώσεις. Οι γηπεδούχοι βρήκαν την αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής άμυνας. Μετέφεραν το παιχνίδι στο αριστερό άκρο της ελληνικής άμυνας και ο Χολέμπας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα μαζί και ο Αβράαμ που έβγαινε στα πλάγια να βοηθήσει. Οι πρώτες φάσεις πέρασαν όχι όμως και αυτή του Πιστσεκ στο 19' που βρήκε τον Λεβαντόφσκι αμαρκάριστο για το 1-0. Οι Πολωνοί 
πήραν τόνους ψυχολογίας μαζί με το προβάδισμα. 

Άτυχη στιγμή ο τραυματισμός του Αβράαμ. ο έλληνας κεντρικός αμυντικός άντεξε μέχρι το 38' όταν και αντικαταστάθηκε από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Η Εθνική απείλησε μόνο με στημένες φάσεις. Οι Σαμαράς, Νίνης, Κατσουράνης και Καραγκούνης έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και ο τομέας δημιουργία νοσούσε. Το έξτρα πρόβλημα ήταν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί καλά ούτε στο αμυντικό κομμάτι με πολλά ατομικά λάθη. Ήταν στραβό το κλίμα ήρθε και ο Ισπανός διαιτητής Κάρλος Βελάσκο Καρμβάγιο για να τελειώσει τη δουλειά του πρώτου μέρους. Μέσα σε διάστημα 9 λεπτών 
"σημάδεψε" με δύο κίτρινες τον Παπασταθόπουλο και ετσιθελικά οδήγησε τον κεντρικό αμυτνικό της Εθνικής στα αποδυτήρια. Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ της Εθνικής.Ο Πέρκις καπάκωσε την μπάλα με το χέρι ενώ αυτή είχε πορεία προς την καρδιά της περιοχής των Πολωνων με τον Γκέκα να έρχεται στη φάση. Στο κλείσμο του πρώτου μέρους οι παίκτες του Σάντος μετρούσαν μέτρια εμφάνιση, μία άδικη κόκκινη και ένα πέναλτι που δεν πήραν ποτέ.

Όπως και να χει (για να τα λέμε όλα) οι άδικες αποφάσεις του Ισπανού έκαναν καλό στους Έλληνες διεθνείς. Επιστράτευσαν όλο τον τσαμπουκά στο δεύτερο μέρος και άλλαξαν την ροή του αγώνα. Κλειδί για το αγριεμμένο μάτι της Εθνικής - που οδήγησε στο αγριεμμένο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος - ήταν η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Έδωσε μεγάλη πνοή στην επίθεση της Εθνικής και χτύπησε στο 51' για την ισοφάριση, πετυχάινοντας το 8ο προσωπικό τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής. Τα πράγματα είχαν αλλάξει άρδην. Οι Πολωνοί ήθελαν αλλά έμοιαζαν ανήμποροι. Το μομέντουμ ζωγράφιζε την λέξη Ελλάδα και πήρε σάρκα και οστά στην φάση του 70'. Ο Σαλπιγγίδης κινήθηκε ωραία στην μεγάλη περιοχή υποδέχτηκε την κάθετη πάσα του Φορτούνη και ανατράπηκε από τον Πολωνό τερματοφύλακα. Κόκκινη στον Σέζνι και πέναλτι για την Εθνική ομάδα. Ο Καραγκούνης απείχε ένα σουτ από την υλοποίηση της μεγαλύτερης ανατροπής που έχει κάνει ποτέ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν ήταν κακή η εκτέλεση του αρχηγού όμως ο Τίτον αν και κρύος "ψώνισε" τον "τυπάρα". 

Όπως και να χει το δεύτερο μέρος ήταν απόλυτα δικό μας με τους παίκτες του Σάντος να κάνουν δικό τους ένα παιχνίδι που ξεκίνησε υπερβολικά άσχημα για την Εθνική. Δεν απειλήθηκαν οι μαχητές του Πορτογάλου τεχνικού από τους Πολωνούς στο δεύτερο ημίχρονο, επιστρατεύποντας πέραν του τσαμπουκά όλες τις αμυντικές τους αρετές.

Όπως λέει και το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό ρητό: "Αν δεν μπορέσεις να νικήσεις, τουλάχιστον να μην χάσεις". Αν έχεις πολεμήσει κιόλας ακόμα καλύτερα. Βάζουμε στοίχημα ότι οι συμπάικτες του δικαιώσαν τον Νίκο Λυμπερόπουλο όταν είπε ότι "θα χύσουμε πολλά κιλά ιδρώτα και στόχος μας είναι να μην μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας μετά το ματς". Συγχαρητήρια λοιπόν, τα δώσατε όλα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου